----- ------
hamidsportcars |
Audi E-tron Spyder
خبرنگاران مجله Car and driver هنگام تست آئودی E-tron پس از متوقف شدن در Mullholand drive کالیفرنیا توسط پلیس اتوبان ایالات متحده با مامور پلیسی روبرو شدند که نمی توانست جلوی لبخند بزرگ خود را بگیرد. پس از تعقیب چند کیلومتری، در حالی که خبرنگاران انتظار برخورد سنگین پلیس را داشتند، با مشاهده صورت پلیس دریافتند که این بار قانون نیز با آن هاست!
واقعیت این بود که پلیس کالیفرنیا در آن روز وظیفه داشت تا امنیت نماینده پروژه چند میلیون دلاری آئودی را حفظ کند! E-tron Spyder سال گذشته در نمایشگاه خودروی پاریس به همراه کانسپت Quattro معرفی شد. Quattro بر پایه پلتفرم RS5 آئودی بنا شده ولی شاسی E-tron تنها تعلیق عقب و ترمزهای خود را از مدلی دیگر به ارث برده و آن را هم از R8 دارد! با چنین پیشینه ای، مشخص است که E-tron نماینده نسل های آینده آئودی و استراتژی کلی طراحی این کمپانی است.
پیشرانه: دیزل و الکتریک
یکی از اصلی ترین نکات طراحی E-tron در بخش پیشرانه آن نمایان می شود. چرخ های عقب این خودرو با موتور وسط V6 دیزلی به حرکت در می آیند که با کمک دو توربوشارژر خود قادر است 300 اسب بخار توان و 727 نیوتن متر گشتاور تولید کند. در عین حال چرخ های جلوی این خودرو به کمک دو موتور الکتریکی که مجموعا 88 اسب بخاری که حداکثر 358 نیوتن متر گشتاور تولید می کنند، به سرعت و شتاب خودرو می افزایند. آئودی امیدوار است که در نظر مشتریان نیز این افزایش وزن به علت وجود موتور الکتریکی بی دلیل نیاید و تاثیر آن ها در نظر عامه نیز مشخص شود.
بر روی کاغد، وزن این خودرو با جعبه دنده 7 سرعته دوکلاچه خود برابر 1348 کیلوگرم است. ولی نمونه مورد آزمایش E-tron Spyder مجهز به گیربکس CVT بوده و 1637 کیلوگرم وزن دارد. برای این پروتوتایپ، گشتاور به 429 نیوتن متر محدود شده و حداکثر سرعت خودرو از 64 کیلومتر در ساعت فراتر نمی رود. این محدود کردن سرعت به دلیل عدم توانایی موتور نیست، بلکه چرخ های آلومینیم-کربنی این پروتوتایپ عامل محدود کننده سرعت آن بودند. در کنار قبول این واقعیت که چنین عملکردی کار را برای پلیس اتوبان خیلی راحت می کند، باز باید پذیرفت که عملکرد و چابکی این خودرو حتی در همین محدوده کوچک نیز نسبت به رقبای خود مثال زدنی و تحسین برانگیز است.
در انجام این تست عملکرد موتور الکتریکی نیز به تنهایی آزمایش شد. نمی توان آن را کند وتنبل نامید ولی در مقایسه با موتور دیزل اصلا حرفی برای گفتن ندارد. امکان رانندگی با هر سه موتور در این خودرو وجود نداشت که با توجه به کانسپت بودن آن، همین که خبرنگاران موفق به تست آن شدند موفقیت عظیمی بود! آئودی اعلام کرده که مدل نهایی 200 کیلوگرم از این کانسپت سبک تر خواهد بود و با شتاب صفر تا صد 4.4 ثانیه ای، به حداکثر سرعت 248 کیلومتر بر ساعت می رسد. با شناختی که از آئودی داریم، باید بگوییم: چرا که نه؟
در پایان تست، تنها یک نکته منفی برای این خودرو ثبت شد: چرا سرعت آن محدود شده؟ هرچند که شاسی و تعلیق پایدار این خودرو حتی در سرعت 60 کیلومتر بر ساعت و گوشه های تیز Mullholand drive نیز خود را نشان دادند. اگرچه که فرمان الکترونیک این خودرو کمی از حس رانندگی می کاست، باز نیز باید یادآوری کنیم که این خودرو تنها یک کانسپت است. قطعا مدل اصلی آن از هر جهت مناسب پر کردن فضای خالی آئودی بین مدل های TT و R8 خواهد بود. خودرویی که طراحی آن از برترین مشخصه های آن بوده و کار Wolfram Luchner، طراح خودروی اسبق آئودی است.
[ سه شنبه 91/2/12 ] [ 11:12 صبح ] [ حمید......؟(مشهد) ]
|