----- ------
hamidsportcars |
حتما" تاکنون چندین بار شاهد ترمز ناگهانی اتومبیل ها بوده اید. اتومبیلی سنگینی که با سرعت در حال حرکت است ، تنها با یک فشار ساده پدال ترمز از حرکت می ایستند، تاکنون به این مساله فکر کرده اید و از خود پرسیده اید که سیستم ترمز ماشین چگونه کار می کند؟
در اغلب اتومبیل ها ترمز دیسکی درچرخهای جلو و ترمز کاسه ای در چرخهای عقب نصب می شوند. علاوه بر این ، اتومبیل دارای یک ترمز دستی ( اضطراری ) است که بیشتر برای جلوگیری از حرکت اتومبیل های پارک شده در سراشیبی ها بکار می رود.
بوستر خلاء از محفظه فلزی تشکیل شده که درون آن یک پرده دیافراگم لاستیکی و یک دریچه خلاء وجود دارد. خلاء ایجاد شده در بوستر بخاطر مکش مداوم هوای مانیفیلد ورودی موتور و در اثر حرکت پیستونها به پایین بوجود می آید. دیافراگم لاستیکی هم مانع از ورود هوای بیرون به محفظه خلاء می شود.
اگر موتور خاموش باشد ، محفظه خلاء پر از هوا می شود. به همین دلیل هنگامی که موتور خاموش است وقتی پدال ترمز را فشار می دهید ، احساس می کنید که خیلی سفت شده و پدال به زحمت پایین می رود.
سیلندر اصلی بوستر از دو محفظه روغن و دو پیستون تشکیل شده که با فنرهایی بهم متصل شده اند.
با حرکت میله توسط بوستر خلاء به جلو ، روغنی که جلوی فنر پیستون ها قرار دارد ، تحت فشار از طریق دو لوله بسمت چرخ ها فرستاده می شود. وقتی راننده پدال ترمز را آزاد کرد ، فشار میله کم شده و فنرها باز می شوند تا پیستون ها به محل قبلی خود بازگردند.
این سیستم به نوعی طراحی شده که اگر یکی از لوله های انتقال روغن به دلیلی سوراخ شده باشد ، لوله بعدی می تواند فشار لازم را به دو چرخ دیگر وارد سازد تا اتومبیل متوقف شود. دلیل استفاده از دو پیستون و دو محفظه روغن هم بخاطر پیش بینی بروز این اتفاقات بوده است.
لنت ترمزها به مرور زمان ساییده می شوند . راننده ها می توانند با کشیدن خاری که روی لقمه لنت ترمز نصب شده ، آنرا درآورده و یک لقمه ترمز نو بجای آن قرار دهند.
ترمز کاسه ای :
در این ترمز ها چون سطح تماس لنت با دیسک بیشتر است ، نیروی اصطحکاک بیشتری هم تولید می شود . از آنجا که ترمزهای کاسه ای قویتر از ترمزهای دیسکی هستند ، ترمزهای کاسه ای بیشتر در چرخهای عقب تعبیه می شوند تا بهنگام ترمزهای شدید از کله کردن ماشین جلوگیری شود.
تعویض لنت ترمز کاسه ای مشکل تر است و فقط مکانیکی ها می توانند اینکار را انجام دهند.
ترمز دستی بیشتر برای قفل چرخ های عقب به هنگام پارک در سراشیبی ها بکار می رود. این ترمز توسط یک رشته سیم محکم ، اهرم متصل به کفشک را خم می کند و لنت های ترمز را به کاسه چرخ می چسباند. فشار حاصله باعث می شود تا چرخ قفل شده و حرکت نکند.
( پمپاژ ضربه ای روغن به ترمز ها در سیستم ABS با باز و بسته شدن سریع دریچه لوله ها ) [ سه شنبه 91/1/15 ] [ 11:6 صبح ] [ حمید......؟(مشهد) ]
|